Over ons


Timray Marine Diesel BV is uw leverancier voor nieuwe scheepsdiesels met een blijvend scherpe prijs!
 

Wat wij doen:
Timray marine diesel b.v. is importeur van scheepsdieselmotoren die in eigen beheer i.s.m. diverse fabrikanten scheepsdiesels ontwerpt, mariniseert en laat produceren. Wij verkopen deze scheepsdieselmotoren via vele maritieme bedrijven, scheepswerven en inbouwbedrijven in heel Europa en op diverse locaties wereldwijd. Eindgebruikers kunnen ook rechtstreeks een motor bij ons aanschaffen en zelf inbouwen. Controle van de inbouw is echter, na zelfstandige inbouw en voor ingebruikname, nodig door een gerenommeerde inbouwer of maritiem bedrijf/scheepswerf bij u in de buurt om te bezien of de uitvoering van de inbouw juist is en daarnaast de overige componenten van de voorstuwing op elkaar in overeenstemming zijn. Een juiste inbouw inclusief een juiste afstemming van de gehele aandrijving is immers noodzakelijk voor een goed functioneren van de motor en dat u vele decennia onbezorgt plezier van uw motor kan genieten.

Indien u zelf de inbouw wilt uitvoeren en de motor direct bij TIMRAY aanschaft, kan TIMRAY u voordelig de noodzakelijke onderdelen leveren tegen een gunstig tarief. Kijk op onze website voor meer informatie en prijzen over de leveranciers en de producten (klik hier voor de installatiecomponenten).

Ons programma:
Ons leveringsprogramma (TMD serie) begint al bij 14pk (2 cilinder) en gaat tot 110pk (4 cilinder). De 14pk en 20pk zijn industriŽle korte slag dieselmotoren. Vanaf de TMD27di  tot TMD46di gebruiken wij industriŽle dieselmotoren met lange slag (hoog koppel bij lage toeren) met directe injectie (start altijd!), echte werkpaarden. Directe inspuiting houdt in dat er geen voorgloei nodig is. De brandstofpomp voorziet mechanisch de injectoren van brandstof. Er komt dus geen ingewikkelde elektronica aan te pas. Door de eenvoud is de kans disfunctioneren feitelijk uitgesloten.
De TMD75CR, TMD95CR & TMD110CR zijn moderne Common Rail motoren.
Alle motoren worden standaard uit voorraad geleverd met keerkoppeling, warmtewisselaar, dashboard van WEMA met 4 meter bekabeling en motorsteunen. De motoren zijn CE gecertificeerd (volgens de normering 2003/44), dus ook geschikt voor nieuwbouw schepen onder CE.

Kwaliteit voorop:
Door het gebruik van solide en betrouwbare dieselmotoren zijn de Timray scheepsdieselmotoren betrouwbare voortstuwingsmotoren voor uw boot. Oorspronkelijk zijn deze motoren ontworpen voor zwaar en langdurig gebruik met een eenvoudige bediening en minimaal onderhoud. Hierdoor zijn de door TIMRAY gemariniseerde scheepsdieselmotoren een kwalitatief en betrouwbaar product. Deze kwaliteit wordt verder gegarandeerd door diverse controles: bij de fabricage van het basisblok, na de marinisering en vervolgens nogmaals voor aflevering in Nederland (altijd met proefdraaien). Elk jaar groeit het aantal tevreden klanten die dit ook als zodanig ervaren (klik hier voor een impressie van de vele gebruikerservaringen die wij in de afgelopen decennia hebben ontvangen . Het groeiend aantal positieve reacties en het feit dat de motoren eigenlijk veel zwaardere functies kunnen uitvoeren dan ze als scheepsdiesel moeten uitvoeren (klik hier voor voorbeelden van andere en zwaardere toepassingen van exact dezelfde basismotoren), heeft TIMRAY doen besluiten om naast de wettelijke 2 jaar garantie, een toevoeging op de garantie van alle motoren te geven en deze uit te breiden tot vijf jaar. Hierdoor geeft Timray nog meer zekerheid en vertrouwen voor een betaalbare scheepsmotor die vanzelfsprekend ook aan de laatste Europese richtlijnen voor de pleziervaart voldoen. Conform de CE regels, dienen wij alle onderdelen minimaal 20 jaar na beŽindiging van een model op voorraad te houden. Ook alle onderdelen voor periodiek onderhoud zoals b.v. lucht, water en oliefilters, zijn uit voorraad bij ons verkrijgbaar. Daarnaast zijn de onderdelen wereldwijd leverbaar door talloze bedrijven gezien de vele toepassingen van deze motoren.

Onze doelstelling:
Timray is al 10 jaar op de Nederlandse markt actief, onze motoren hebben hun kunnen ook als scheepsdiesel daarmee bewezen. Onze doelstelling is gericht op de langere termijn en daarbij zijn kwaliteit en service belangrijke zaken in de kleine wereld van de watersport.
De basismotoren die wij nu gebruiken zijn inmiddels al geschikt gemaakt voor Euro 4 norm die de komende jaren ook voor scheepsmotoren van toepassing wordt. De motoren kunnen uitgerust worden met een aangepaste brandstof inspuiting. De basis blokken zullen dus nog vele jaren in productie blijven, indien nodig aangepast aan de laatste eisen. Wij ontwikkelen daarnaast frequent nieuwe modellen die voldoen aan de nieuwe milieueisen.
Onze fabrikanten zijn dus klaar voor de toekomst! Ons missie is het om nu en in de toekomst motoren en inbouwcomponenten uit voorraad te leveren met een laagste prijs garantie. U bent verzekerd van jarenlang plezier van uw Timray Marine Diesel motor.

Timray Marine Diesel BV, al jaren uw leverancier voor perfecte en betaalbare scheepsdieselmotoren.
Voor vragen kunt u ons het beste bereiken via het volgende e-mailadres: info@timray.nl